Belföld

Visszaállamosítással riogatnak

A Fidesz szerdán egy újabb üggyel kapcsolatban jelentette ki, hogy hatalomra kerülése esetén mindent visszacsinálna, gyakorlatilag nincs az a szerződés, amit ne gondolnának felrúghatónak, Fónagy János "szavaiból újra kicsendült a visszaállamosítás fenyegetése"- reagált az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elhangzottakra Nyakó István, az MSZP szóvivője.

Fónagy János szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz határozottan kéri a kormányt, ne az ingatlanvagyon, a gépészet és a mozdonypark eladásával orvosolja a vasút problémáit.

Az ellenzéki párt szakpolitikusa hangsúlyozta: az ingatlanvagyonra szüksége van a vasútnak, ugyanis a fejlesztésekhez területek kellenek. Hozzátette, nemcsak “az állami vagyon elkótyavetyélése”, hanem szakmai érdekek is az értékesítés ellen szólnak.

Emlékeztetett, pártja évek óta azt az álláspontot képviseli, hogy ellene vannak minden olyan privatizációnak, amely az állami vagyon gyengítését célozza.

Nyakó István az elhangzottakra reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a “visszacsinálós-zsarolós magatartás” nem csak a munkahelyteremtő befektetőket tartja távol az országtól, de a pénzpiacokat is elbizonytalanítja, ahogy arra egy nagy hitelminősítő cég tegnap nyilvánosságot látott véleménye is utal.

A szóvivő véleménye szerint ez a magatartás közvetlen veszélyt jelent a forintra és 1,7 millió ember lakás- és autóhitelére. Kijelentette, hogy a Fidesz vissza akarja fordítani az országot a válságba és a 300 forint feletti euróhoz, ami ellen az MSZP mindent megtesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik