Belföld

Apad a Rába

Lassan apad a Rába Vas megyében, de Sárvár térségében még egy kisebb tetőzés várható - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ügyeletese szerdán reggel az MTI-vel.

Körmenden hatodik napja harmadfokú az árvízvédelmi készültség. A kedd délutáni 4,70 méteres tetőzés után reggelre mintegy fél métert apadt a folyó vize.

Sárvárnál elsőfokú a készültség, a Rába lassan apad, de a Körmend térségéből érkező árhullám miatt kisebb tetőzésre számítanak. Szentgotthárdnál megszüntették az árvízvédelmi készültséget, újabb árhullámra már nem várható.

Továbbra is csak gyalogosan lehet közlekedni Körmenden a régi Rába-hídon, a 8-as főúton, Vasszentmihály térségében pedig 40 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben. Nem járható a Molnaszecsődöt Döröskével és a Sótonyt Ikervárral összekötő út.

Az árvízvédelmi védekezésre a vízügyi igazgatóság eddig 60 millió forintot fordított Vas megyében. Továbbra is 24 órás fokozott figyelő- és járőrszolgálatot látnak el. A Mura és a Rába árvízvédelmi munkáiban részt vesz az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság húsz munkatársa is – tájékoztatta Nádor István védelemvezető az MTI-t

Ajánlott videó

Olvasói sztorik