Belföld

Tüttő Kata alig emlékszik valamire

Tüttő Kata szocialista politikus, a Fővárosi Közgyűlés tagja nem emlékezett arra, hogy a baloldali ifjúsági szervezetek működését, rendezvényeit hogyan finanszírozták, azt sem tudta, hogy a vádban szereplő egyesülettől miért érkezett személyes bankszámlájára 150 ezer forint. Erről a szocialista politikus tanúkihallgatásakor vallott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per hétfői tárgyalási napján.

A három nyelvvizsgával rendelkező, többdiplomás politikus a bíróság előtt tett vallomásában azt mondta, nem tud felidézni semmilyen konkrétumot a Fibisz 2002-2004 közötti elnökségének üléseiről, pedig tagja volt a testületnek.

Az egyesület jelenléti ívén az aláírások egy részét felismerte, de hozzátette: “az aláírásom sokat változott”.

A vádirat szerint, a Holnap Városáért Egyesület számlájáról 2002-ben 150 ezer forintot utaltak át Tüttő Kata személyes bankszámlájára, de az ügyészségi kihallgatásakor és a bíróság előtt sem emlékezett arra, hogy az átutalás milyen célt szolgált. A tanú a személyes bankszámlája, valamint a Krausz Csaba ötödrendű vádlott és a Zuschlag János elsőrendű vádlott bankszámlái közötti pénzmozgásról elmondta: “Krausz Csabával és Zuschlag Jánossal baráti viszonyban vagyok, biztosan előfordult, hogy egymást anyagilag kisegítettük, és ezt a pénzmozgást mutatják az adatok”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik