Belföld

Szerdán kisüthet a nap

Kedden egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak keleten szakadozik fel helyenként a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, főként északon zivatar, helyenként felhőszakadással. Szerdán már kisüthet a nap.

Szerdán az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra, a több csapadék északnyugaton valószínű. Kedden a Nyugat-Dunántúlon helyenként megerősödik az északi szél, illetve zivatarok környezetében is lehet átmenetileg erős vagy viharos széllökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 21 és 26 fok között alakul.

Bővebben a várható idősjárásról az FN Időjárás oldalán olvashat.

Európában szélsőséges az idő

A Brit-szigetektől a Skandináv-félszigeten át egészen az Urálig magasnyomás húzódik. Területén többnyire kevés a felhő, de kissé hűvös az idő, a hőmérséklet csúcsértéke 14 és 20 fok között változik.

Az anticiklontól délre – a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget felett – ciklon örvénylik. Borult az ég, sokfelé esik az eső, záporeső, és helyenként intenzívebb zivatar is kialakul. A sok felhő és csapadék miatt a hőmérséklet a legmelegebb délutáni órákban is általában 20, néhol 15 fok alatt marad, viszont 30 fok feletti hőmérsékletet mérnek a Fekete-tengertől északra eső területeken.

A kontinensen kánikulai meleg van még az Égei-tenger térségében, valamint Spanyolországban, ahol 32, 36 fokig melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett ciklon alakítja, de szerdán már kevesebb helyen várható csapadék, és kissé erősödik a nappali felmelegedés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik