Belföld

Még nem fiatalít az MSZP

Nem született megállapodás azon a hétfő esti találkozón, amelyet Lendvai Ildikó pártelnök kezdeményezett a sajtóban fiataloknak nevezett vezető szocialista politikusokkal - tudta meg az MTI.

Az MSZP elnöke – Szekeres Imre és Kiss Péter elnökhelyettesekkel együtt – azért kezdeményezte a megbeszélést, hogy kitalálják annak módját, miként integrálódhatnának a párt jelenlegi irányítási mechanizmusába az úgynevezett fiatalok. A távirati iroda információi szerint az érintettek elutasították a megállapodást, s továbbra is a bizalmi szavazást támogatják.

Sajtóhírek szerint a megbeszélésre meghívták Botka László szegedi polgármestert, Hagyó Miklós budapesti főpolgármester-helyettest, Ujhelyi István alelnököt, Mesterházy Attila frakcióvezetőt, Molnár Csaba kancelláriaminisztert, Ficsor Ádám titkosszolgálati minisztert, Szabó Imre környezetvédelmi minisztert, Puch László pártigazgatót és Veres János elnökségi tagot is.

Az MTI úgy tudja, hogy az országos elnökség kedden este a megyei elnökökkel együtt tart ülést, ahol tervek szerint Földes György, a Politikatörténeti Intézet (PTI) igazgatója elemzését hallgatják meg az MSZP és a baloldali politika jelenlegi helyzetéről. Korábban Szekeres Imre arról beszélt, hogy külső szakértőket, s több kutatóintézetet is felkért erre a helyzetelemzésre. Pénteken újból összeülnek az elnökség tagjai és a megyei elnökök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik