Belföld

Kidőlt egy ház fala Kisvárdán

Újabb jégeső okozott károkat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: Kisvárdán a sok esőtől kidőlt egy családi ház fala, az omlás szerencsére nem okozott személyi sérülést.

Mátészalka térsége felett hétfőn kora este vonult át vihar, s a bejelentések szerint Ökörítófülpösön keletkeztek kisebb épületkárok, tetők rongálódtak meg, ablakok törtek be a jégesőtől – mondta Holes István, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője kedden az MTI-nek.

Az alezredes megjegyezte, hogy a borsó, illetve cseresznye nagyságú jég a mezőgazdasági ültetvényekben is kárt okozott, a gyümölcsösökben leverte a fákról a termés egy részét, s megtépázta a repce-, a kukorica- és a napraforgótáblákat is.

Tájékoztatása szerint hétfő este a sok esőtől kidőlt egy nyolcvanéves, vályogból épült családi ház egyik fala Kisvárdán. Az ott lakó házaspár az épület másik szobájában tartózkodott az omláskor, így nem esett bajuk.

A riasztott helyi tűzoltók megtámasztották a ház épen maradt falait, aládúcolták a gerendákat, s az épületben megszüntették a közműszolgáltatásokat. Az életveszélyessé vált házból kiköltöztetett házaspárt a gyermekeik fogadták be.

Szabolcsban június 7-én is jégesővel kísért vihar pusztított, akkor Tiszavasvári, Nyíregyháza, Kisvárda és Vásárosnamény környékén, 40 településen több mint 8 ezer épületben keletkeztek jelentős károk: tetők rongálódtak meg, kémények és tűzfalak dőltek ki, illetve ablakokat vert be a jég. A mezőgazdasági területeken pedig 6,2 milliárdos kárt okozott az ítéletidő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik