Belföld

Iráni határsértőket fogtak Röszke közelében

Két hetet töltött egy kamion rakterében megbújva az a négy iráni állampolgár, akit a Röszkét Mórahalommal összekötő út kereszteződésénél fogtak el hétfőn a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A határsértők elmondása szerint hazájukban találkoztak először, ahol egy embercsempész két héttel ezelőtt azt ígérte nekik, hogy fejenként 3500 euróért eljuttatja őket Angliába, ahol munkát vállalhatnak – közölte Szenti Szabolcs.

Hétfőn késő este megállt a kamion, és a sofőr közölte velük, hogy már Angliában vannak. Gyalogoljanak néhány kilométert, majd fogjanak egy taxit, amely beviszi őket Londonba, ahol az egyikük bátyja él. Az embercsempész az egyik iráninak egy hamis bolgár útlevelet adott át arra az esetre, ha az angol rendőrök igazoltatnák őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei gyaloglás közben fogták el az iráni állampolgárokat az autópálya-felüljáró közelében, Röszke térségében. Valamennyiük ellen idegenrendészeti eljárás indult, míg a hamis útlevél miatt az egyik iráninak közokirat-hamisítás bűntette miatt bíróság előtt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik