Belföld

Halálos baleset az M70-esen

Halálos sérüléssel járó közúti baleset történt kedden kora reggel Zala megyében.

A helyszínről származó információ szerint az M70-es autóúton kamion és személyautó ütközött.

Egy ukrán rendszámú nyerges vontató és egy olasz felségjelű személyautó rohant egymásba egy olyan útszakaszon, amely kétszer egysávosra szűkül. A tragédia áldozata a személygépkocsi vezetője.

Halálos baleset az M70-esen 1

A frontális ütközés erejére jellemző, hogy a személyautó motorja kiszakadt a járműből, a kocsi pedig kiütötte helyéről a teherjármű első futóművét.

A román állampolgár által vezetett olasz rendszámú személyautó a szlovén határ felől Letenye irányába haladt, amikor a 12-es kilométernél egy járműszerelvény előzésébe kezdett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a nem sokkal reggel 6 óra előtt történt baleset kapcsán.

Salamon Róbert alezredes elmondta: az előzés során az autó vezetője félig frontálisan összeütközött a vele szemben lévő oldalon, az út mentén álló ukrán rendszámú kamionnal. A személygépkocsi vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Az MTI úgy tudja: az ütközés következtében a személyautó motorja kiszakadt a járműből, a kocsi pedig kiütötte helyéről a teherjármű első futóművét.

Az M70-es autóúton nem ez az első olyan baleset, amelyben súlyos vagy halálos sérülés történt, főként külföldi állampolgárokkal. Az alig 20 kilométer hosszú autóút váltakozva kétszer kétsávos vagy kétszer egysávos közlekedésre van kialakítva. A táblák ellenére a leszűkített szakaszokat az autóvezetők sokszor autópályának vélik, mert a szemközti sávokat nem választják szét korlátok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik