Belföld

FNHíradó – a nap fontos hírei

Nem vizsgálják Simor vagyonát - Euszkeptikusokhoz ül Bokros – Orbánnak írt Lendvai, Szijjártó válaszolt – Csak szabadságunk negyedével rendelkezünk - Slota megvert egy magyart – Tovább zuhan a magyar gazdaság – Egyetemre küldik a gépjárművezető-oktatókat – Rést ütött a Jobbik - Kocsmában csocsóznak a táborozó gyerekek. Hírgyűjtemény az FN-en.

Nem vizsgálják Simort

Nem rendeli el vagyonnyilatkozati eljárás megindítását Simor András jegybankelnökkel szemben Géczi József Alajos, az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke: a jegybankelnök kiegészítette, kijavította, megmagyarázta vagyonnyilatkozatát, a pontosításokat pedig a nyilvános vagyonnyilatkozatában feltüntette. A részletekről itt olvashat.

Bokros az euszkeptikusok között

Euszkeptikus és a politikai paletta szélére sodródott pártokat is tartalmazó EP-frakcióhoz csatlakozott az MDF-es Bokros Lajos, aki az Európai Konzervatívok és Reformerek táborát szélesíti majd. A brit külügyminiszter szerint az új tömörülés közel áll a szélsőségesekhez, az MDF arcátlanságnak nevezi a feltételezést. Az Európai Parlamentben a héten megalakult új konzervatív frakciót a briteken kívül tizenöt lengyel a Jog és Igazság pártjából, kilenc cseh (Polgári Demokraták), valamint egy-egy magyar, finn, flamand, holland és lett politikus alkotja. A részletekről itt olvashat.

Lendvai Orbánnak írt, Szijjártó válaszolt

Lendvai Ildikó szerint Orbán Viktor is tudja, hogy kormányra kerülése után sem folyósíthatná újból a 13. havi nyugdíjat. A szocialista pártelnök nyílt levélben kérdezte meg a Fidesz elnökétől, mit tenne a 13. havi nyugdíjjal, ha kormányra jutna. Megkéri arra is, hogy udvariasabban válaszoljon, mint Dávid Ibolyának. Az MSZP elnökének levelére Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője válaszolt. Lendvai Ildikó levelét ide kattintva olvashatja el, válasz pedig itt olvasható.

Csak a szabadság negyedével rendelkezünk

Munkapszichológusok szerint évente legalább egyszer két hét folyamatos pihenésre van szükségünk. Az alapszabadság mennyisége az életkorral együtt növekszik, ezen túl pedig akár pótszabadság is megilletheti a munkavállalót. Ám ha valaki részmunkaidőben dolgozik vagy épp megválik tőle a cég, akkor milyen szabályok vonatkoznak rá? Az FN tiszta vizet önt a pohárba. A részletekről itt olvashat.

Slota megvert egy magyart

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke büszke arra, hogy a hetvenes években megvert egy magyart, aki munkahelyén, a nemzetközi nőnapon magyar dalokat játszott. Jan Slota ezért fizetésmegvonást kapott, de állítólag volt már büntetve betörésért és autólopásért is, valamint 1983-ban vezető bányatechnikusként olyan utasítást adott, amelynek következtében tűzvész keletkezett. A részletekről itt olvashat.

Tovább zuhan a gazdaság

Tovább rontotta az idei gazdasági kilátásokra vonatkozó előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt., a korábban várt 4-5 százalékos visszaesés helyett 6,5 százalékot prognosztizál 2009-re – derül ki a kutatóintézet legfrissebb előrejelzéséből, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra. A részletekről itt olvashat.

Rést ütött a Jobbik

Az EP-választással mérföldkőhöz érkeztünk szakértőink szerint: stabil pártrendszerünkön a Jobbik hatalmas rést ütött. Politológusok szerint ez utat nyithat új politikai erők színre lépésére. Az MSZP-nek és az MDF-nek van esélye arra, hogy átalakulva a színen maradjanak, az SZDSZ-nek szinte semmi. Az, hogy hogyan alakul a politikánk a jövőben, leginkább egy párt kezében van, és ez a Fidesz. A részletekről itt olvashat.

Kocsmában rendeztek gyerektábort

Közel 1,4 millió diáknak köszöntött be a várva várt vakáció hétfőn. Ez a diákok számára nagy öröm, sok szülőnek azonban gondot okoz, hol helyezze el gyermekét, amíg ő dolgozik. Akár már 10-15 ezer forintért találunk egyhetes napközis tábort a gyereknek, arra azonban semmi garancia, hogy ott értelmesen fogja eltölteni az időt. Akadt olyan kókler táboroztató, aki kocsmába vitte csocsózni a nebulókat. Mit tegyünk, hogy ne ilyenbe „fussunk bele”? A részletekről itt olvashat.

Egyetemen képzik az oktatókat

Addig nem lesz megfelelő színvonalú a gépjárművezetők képzése, amíg az oktatók alvállalkozásban végezhetik munkájukat, és továbbra is alacsony színvonalon oktatják majd a gépjárművezető-oktatókat, hiába az egyetemi képzés – vélik az autósiskolák érdekvédői. A közlekedési hatóság szerint viszont az új rendszer jobb oktatókat termel majd. A régi oktatóknak azonban nem kötelező az új képzés. A részletekről itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik