Belföld

Házakat tépett meg a vihar Zalában

Összesen mintegy 80 alkalommal riasztották kedd este a tűzoltókat Zala megyében, túlnyomó többségében nagykanizsai és környékbeli helyszínekre, ahol jégeső, felhőszakadás és viharos szél tombolt - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerdán az MTI-t, hozzátéve, hogy még reggel is akadt dolguk a kárelhárításban.

Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. tájékoztatása szerint az éjszakai órákban több mint háromezer háztartást érintett az áramkimaradás, reggelre többségében sikerült helyreállítani a szolgáltatást.

A legtöbb esetben műszaki mentési feladatuk volt a tűzoltóknak, elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása miatt. Csaknem 20 helyszínen a tetőket bontotta meg a szél, vagy tűzfalat mozdított meg, több mint 10 alkalommal pedig épületekből kellett vizet szivattyúzniuk.

A viharos időjárás következményeként egy autó árokba csúszott Kerkateskándon, sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. Nagykanizsán a Honvéd utcában egy trafóházra dőlt fa okozott áramkimaradást.

A katasztrófavédelmi igazgatóság az E.ON-tól kapott tájékoztatás alapján közölte: szerdára virradóra összesen hat településen okozott áramkimaradást a vihar. A kora reggeli adatok szerint egy településen 179 lakásban nem volt még áram.

E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Nagykanizsa és Csurgó térségében az éjszakai órákban összesen több mint háromezer fogyasztónál volt áramkimaradás a vihar miatt.

Reggel öt órára a középfeszültségű hálózaton valamennyi kárt elhárították, de a kisfeszültségű vezetékek javításán tovább dolgoznak. Egész településeket érintő áramszünet már nincs, de a főként a dél-zalai térségben pusztító vihar miatt néhány utcában vagy egy-egy házban vannak még kimaradások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik