Belföld

Megtalálták az ellopott mentőhajót

Kedd reggel egy üres telken megtalálták a keszthelyi önkormányzat városüzemeltetési cégének tulajdonában levő - egy nappal korábban ellopott - mentőkatamaránt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a lakattal lezárt, 750 ezer forint értékű katamaránt a keszthelyi Libás strand bejáratánál lévő bekerített szárazföldről lopták el.

A rendőröknek kedden egy helyi lakos tett bejelentést arról, hogy családi házának udvarán kávézgatva felfigyelt a szomszédos telken egy piros színű mentőcsónakra. A vízi jármű az előző nap eltűnt katamarán volt, amit az elkövető (vagy az elkövetők) egy üres, lekaszált telken hagyott.

Az ügyben a keszthelyi rendőrkapitányság nyomoz lopás gyanúja miatt.

A strandon mentőszolgálatot ellátó Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője, Tar Mihály elmondta, nagyon örülnek a katamarán megtalálásának, mert nehéz lett volna pótolni.

Az ilyen hajókból az első példányokat a Balatoni Fejlesztési Tanács tavaly adta át a strandokat üzemeltető önkormányzatoknak. A körülbelül 750 ezer forintot érő katamaránt éjszakánként a partszakasz dupla kerítéssel védett részén őrizték leláncolva. A tolvajoknak ennek ellenére sikerült ellopniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik