Belföld

Romák elleni támadások: 120 bejelentés

Az 50 millió forintos nyomravezetői jutalom hatására eddig 120 állampolgári bejelentés érkezett a rendőrséghez a romák sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda elmondta, hogy a romák sérelmére elkövetett nyolc bűncselekmény ügyében a legfelkészültebb kriminalisztikai szakemberek bevonásával, intenzíven nyomoz emberölés és emberölési kísérlet bűntette miatt. A bűncselekményeknek összesen 53 sértettje van, közülük öten meghaltak, négyen megsérültek.

A száztagú nyomozócsoport eddig a nyomozás során több mint kétszáz tanút, 241 előfizetőt, illetve mobiltelefon-használót kérdezett ki, emellett 600-800 órányi képanyagot vizsgált meg.

Ezzel párhuzamosan 1320 erőszakos bűncselekmény nyomozati anyagát elemzik folyamatosan a nyomozók. Az ügyben eddig 120 állampolgári bejelentés érkezett, amelyek feldolgozása jelenleg 80 százalékos – közölte a rendőrség. A rendőrség továbbra is fenntartja az ötvenmillió forintos nyomravezetői jutalmat, melyet annak fizet ki, aki olyan érdemi információt tud közölni, amely hét bűncselekmény tetteseinek azonosításához közvetlenül elvezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik