Belföld

Nyugatról jön a vihar

Marad a napos, meleg idő, a hőmérséklet eléri a 30 fokot. Délután egy nyugatról érkező hidegfront hoz változást.

Csütörtök délelőtt a keleti országrészben továbbra is számítani lehet csapadéktevékenységre, szórványos záporok, zivatarok formájában. Az ország többi részén változóan felhős lesz az ég, esetleg egy-egy futó zápor kialakulhat. Az északnyugati szelet hazánk középső tájain és a Kisalföldön időnként még élénk, erős széllökések kísérik, máshol többnyire gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet alsó értéke 12-18 Celsius-fok között várható.

Délután hidegfront érkezik, keleten többfelé, a Dunántúlon szórványosan számíthatunk további zápor, zivatar kialakulására. Egy-egy hevesebb zivatar is lehetséges, felhőszakadás, jégeső kíséretében. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, főként a Kisalföldön megerősödik, keleten zivatar idején akár viharos széllökések is előfordulhatnak. Napközben 24-30 fokra számíthatunk.

Péntektől szárazabb, több fokkal hidegebb léghullámok érik el Kárpát-medence térségét. Sok napsütés mellett már csak néhol alakulhat ki futó zápor, egy-egy zivatar. A légmozgás eleinte többfelé megerősödik, később országszerte jelentősen mérséklődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik