Belföld

Részegen vezet a sofőrök két százaléka

A több mint kétezer rendőr bevonásával tartott hétvégi akción 17 444 járművezetőt vontak ellenőrzés alá; ebből 387 eset volt alkoholos, négy pedig drogos befolyásoltság alatt.

A fokozott ellenőrzés a lakott területeken levő útvonalakon történt, azokon a helyszíneken, ahol a helyi tapasztalatok alapján a legmagasabb az ittas járművezetés valószínűsége. A rendőrök 391 olyan járművezetőt szűrtek ki, aki alkohol vagy drog hatása alatt állt. Ez az ellenőrzött sofőrök több mint két százaléka – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség tájékoztatása szerint Magyarországon a szeszes italtól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas. Az elmúlt évben a közúti balesetek 12,2 százalékát okozták az ittas járművezetők.

Hajdú-Bihar megyében eljárás indult egy motoros ellen, hivatalos személy elleni erőszak vádjával. A rendszám nélkül közlekedő motoros a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg. Áthajtott az intézkedést kezdeményező rendőr lábán, majd elsodorta őt. A motorkerékpárost elfogták, az elkövető és az intézkedő rendőr is könnyű sérülést szenvedett.

A hétvégi akcióban 151 vezetői engedélyt vettek el a rendőrök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik