Belföld

Orbán előre hozott választást sürget

Az előre hozott parlamenti választások mellett érvelt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Reutersnak adott szerdai nyilatkozatában.

Orbán Viktor kijelentette, hogy az előre hozott választások szolgálják igazán az ország és a nemzet érdekeit, mert Magyarország nagy nehézségekkel küzd, mély válságba került, és a Bajnai-kormány nem tudja kezelni ezeket a kihívásokat. “A helyzet egyre rosszabb, tehát a választások kiírása jelenti az egyetlen kiutat” – mondta.

Az európai parlamenti választáson közel 15 százalékos eredményt elért Jobbikról szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy “szélsőségeseknek nevezzük őket”. Hozzátette azonban, hogy mindig élesen szétválasztja egymástól a pártot és a szavazókat, nem csak a szélsőjobboldal, hanem minden párt esetében.

“Azoknak az embereknek a többsége, akik a szélsőjobbra szavaztak, azért tették ezt, mert társadalmilag reménytelen helyzetben vannak. Nem hisznek abban, hogy a demokrácia vagy a piacgazdaság segíthet megtalálni a helyes válaszokat létkérdéseikre” – jelentett ki Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik