Belföld

MCF: a roma szavazatokkal lehet csak megállítani a Jobbikot

Csak az MCF Roma Összefogás Pártra leadott szavazatokkal lehet megállítani a Jobbikot és Magyar Gárdát - jelentette ki ifj. Bogdán János, a roma párt elnökhelyettese szerdán.

“A Prikezsia Gárdát létrehozó Jobbik utóbbi napokban tett cigányellenes nyilatkozatai arra kell, hogy figyelmeztetessenek bennünket, hogy csak az MCF Roma Összefogás Pártra leadott szavazatok állíthatják meg a beteges eszme és ideológia ámokfutását” – fogalmazott ifj. Bogdán János. (A Magyar Gárdát az Országos Cigány Önkormányzat és Kolompár Orbán többször nevezte már a nyilvánosság előtt Prikezsia Gárdának. Prikezsia cigány nyelven annyit jelent, hogy “szerencsétlenséget hozó”, “minden rosszat megtestesítő”.)

Az elnökhelyettes arra buzdítja a romákat és a szélsőséges megnyilvánulásokat elutasító embereket, minél többen vegyenek részt a vasárnapi voksoláson. A roma politikai tömörülés elnökhelyettese azt mondta: a szélsőjobb eddigi cigány- és alkotmányellenes, törvénysértő ámokfutása figyelmezető jel volt a jogállamiság és a demokrácia gyengeségeire, és a Jobbik európai parlamenti (EP) választáson való eredményes szereplése “a magyar társadalom szégyene lenne”.

ifj. Bogdán János felidézte: tavaly szeptember 20-án, az általuk szervezett budapesti békemenet alkalmával a Duna vizében “kimosták a náci szennyet” az árpádsávos zászlóból, és arra kérte a választópolgárokat, hogy vasárnap, az EP-választáson a társadalmat tisztítsák meg a náci szennytől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik