Belföld

Fegyverarzenál került elő a kazánházból

Engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le a Nógrád megyei Dejtár községben, majd a további házkutatások során Balassagyarmaton és a Pest megyei Bagon is. Az eljárásban három férfit őrizetbe vettek.

Dejtáron kezdődött a nyomozás, miután múlt szerdán névtelen bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ott egy családi ház udvarán fegyvereket pakolnak. A 48 éves dejtári férfinál tartott házkutatás során a kertben és a kazánházban lefoglaltak egy vadászlőfegyvert, egy házilag átalakított, illetve egy távcsővel ellátott légpuskát, egy riasztó fegyvert, továbbá lőszereket és gázpatronokat.

Egy 32 éves balassagyarmati férfi bejelentett lakcímén és tartózkodási helyén 108 darab különböző lőszert találtak, míg egy 46 éves bagi férfi lakásán két lőfegyvert és 83 darab lőszert foglaltak le. Az egyik Bagon talált fegyver az elsődleges adatok alapján bűncselekmény tárgyaként szerepel a SIS körözésben. A fegyverre Németország adta ki a körözést, ellenőrzése folyamatban van.

A fegyverek és lőszerek szakértői vizsgálata folyamatban van, és vizsgálják azt is, hogy honnan származnak. A gyanúsítottak elmondása szerint piacon, illetve illegális csatornákon keresztül Szlovákiából vásárolták. A három férfi között van korábbi szerződéses katona és biztonsági őr. Kisebb súlyú bűncselekmények elkövetése miatt már voltak büntetve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik