Belföld

Pokorni óv az elszámoltatástól

Kétélű dolog az elszámoltatás Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint, mert mérhetetlen indulat halmozódott fel az elmúlt hét év alatt, amelynek nagy része bárki ellen fordulhat - írta a Magyar Hírlap.

A lap szombati számában az alelnök úgy fogalmazott: “most Bajnait meg Gyurcsányt utálják, de fél év múlva majd minket, ha ezeket az indulatokat felkorbácsoljuk”. Ugyanakkor hozzátette, hogy a sokat emlegetett következménynélküliséget nem lehet fenntartani, mert olyan mértékben erodálja a közügyeket intézők iránti bizalmat, hogy az már veszélyezteti a működőképességet.

A Fidesz alelnöke szerint nem mindenki látja, mit jelent az, hogy az államadósság a GDP nyolcvan százalékára nőtt. “Sokunkban ott él az illúzió, hogy a Fidesz-kormány ott folytathatja, ahol 2002-ben abbahagyta… Szó sincs róla, sokkal rosszabb a helyzet.” Nagyon bölcs politikára lesz szükség, hogy a Fidesz-KDNP sikerrel vigye végig a kormányzati ciklust – tette hozzá.

Pokorni úgy látja: ha az MSZP súlyos vereséget szenved az európai parlamenti választásokon, akkor bekövetkezhet egy pártszakadás, és megnyílik az út az előrehozott választásokhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik