Belföld

Orbán: abszurd díszletek közt kell élnünk

Erőt kell felmutatni ahhoz, hogy felerősítve lehessen kimondani, amit az egész ország tud: elég - hangsúlyozta Orbán Viktor Fidesz-elnök az Önkormányzati Képviselők Fórumán pénteken Budapesten.

A Syma csarnokban tartott rendezvényen azt hangoztatta azért kellett az európai parlamenti választás előtt összehívni a Fidesz önkormányzati képviselőinek fórumát, mert “azt szeretnénk, ha Pécs városának hangját felerősítve azt mondanák el, amit az egész ország tud: elég”. Kijelentette: el kell takarítaniuk a romokat, megnevezni a felelősöket és újra fel kell építeni Magyarországot.

A pártelnök azt mondta, azért találkoztak, hogy számot vessenek Magyarország valós helyzetével. Véleménye szerint Magyarországon hét éve mintha díszletek között élnének az emberek. Úgy fogalmazott: Magyarország köré egy abszurd színház díszleteit építették fel, “amit mi a magunk nyelvén Gyurcsány-Bajnai korszaknak nevezünk.”

Világossá kell tenni, hogy ezek ócska vásznakból összefércelt díszletek, a valóság nem ilyen egysíkú, nem ilyen reménytelen. Úgy fogalmazott: “ezt a beteges előadást lehet kifütyülni, sőt lehet szétkergetni a június 7-én soron következő választásokon.”

Szerinte amint kiszabadítják magukat a díszletek közül, ki fog derülni, hogy az országban van erő, van remény és az ország sokkal többre képes. Azt mondta, minden egyes Fideszre leadott szavazat “egy-egy hasítás, tépés a reménytelenség díszletein” és egy nagy lépés az igazi élet felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik