Belföld

Gyurcsány emberei a Providentnél?

Gyurcsány Ferenc volt szóvivői látják el kommunikációs tanácsokkal a gyorskölcsöneiről elhíresült Providentet - állítja a Heti Válasz Online.

A közelmúltban kommunikációs ügynökséget választott magának a gyorskölcsöneiről elhíresült Provident Pénzügyi Zrt. A Heti Válasz Online információi szerint a cég által kiírt tender győztese a 2009 áprilisában alapított W. Wolf and Partners Kommunikációs Ügynökség (WWP) Kft. lett, amelynek mindhárom tulajdonosa Gyurcsány Ferenc exkormányfő legszűkebb stábjához tartozott.

Tóth Miklós 2006 végéig a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs szakállamtitkára volt, Batiz András és Daróczi Dávid pedig kormányszóvivőként segítette a szocialista politikust. (Míg Daróczi kormányszóvivői minőségében a Dávid keresztnevet használta, a WWP Kft. cégirataiban másik keresztneve, a József szerepel.)

A Heti Válasz Online érdeklődésére a volt kormányszóvivő elismerte a providentes tendergyőzelmet, kérdésünkre pedig – összeegyeztethetőnek tartja-e, hogy volt kormányzati tényezőként egy MSZP-sek által is uzsoragyanúba kevert részvénytársaság szolgálatába szegődik – leszögezte: „nem szocialista politikus, hanem kommunikációs szakember vagyok.”

A WWP-ben ugyancsak érdekelt Batiz András viszont a Provident-megbízással párhuzamosan a kormánynak is vissza-visszadolgozik egy másik tanácsadócégén keresztül; legutóbb épp a Daróczit váltó Szollár Domokosnak tartott másfél napos kommunikációs tréninget (s ezt a munkát 250 ezer forinttal honorálta a Miniszterelnöki Hivatal).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik