Belföld

Schmitt szerint újabb földcsuszamlás lehet

Gurmai Zita mintegy száz fős miskolci hallgatóság előtt a baloldal támogatására buzdított. Schmitt Pál a Budai EU-majálison földcsuszamlásról beszélt, míg Morvai Krisztina egy nyíregyházi református gyülekezeti házban kampányolt. Reklámszakmai szempontból klisészerűeknek tartják a pártok európai parlamenti választási kampányplakátjait.


Klisészerű plakátok

Reklámszakmai szempontból klisészerűek a pártok európai parlamenti (EP) választási kampányplakátjai – állítja Babocsay Ádám. A reklámszakember szerint a parlamenti pártok óriásplakátjai formailag többségükben érdektelenek, unalmasak és – az SZDSZ-ét kivéve – mozgósítási erejük is csekély.

A Fidesz kampányával összefüggésben Babocsay Ádám úgy vélekedett, a legnagyobb ellenzéki párt plakátjainak nincs új tartalma, “azt tették ki”, amit már amúgy is tudni lehet a közvélemény-kutatásokból. Véleménye szerint az MSZP plakátjai összességében unalmasak, és mozgósító erejük – a Fideszéhez hasonlóan – a “létezünk” üzenetben, saját célcsoportjuk megszólításában merül ki. Reklámszakmai szempontból érdektelen kampány az MDF-é, amely pusztán jelöltjeiről informál. Babocsay Ádám véleménye szerint laikus szemmel az SZDSZ plakátkampánya a leginkább megosztó, amely ugyan “artikulálja” a belpolitikai szakadékot, azonban mozgósító erejét tekintve valószínűleg a leghatékonyabb.

A pártok választási plakátjai - KÉPGALÉRIA!

A pártok választási plakátjai – KÉPGALÉRIA!

Gurmai: Magyarország nem a Fideszé

A baloldal legyen új iránya Európának, tudni kell megbecsülni a baloldal erényeit, éppen ezért az európai parlamenti (EP) választáson az MSZP minél nagyobb részvételre, és a baloldal támogatására buzdít – mondta Gurmai Zita Miskolcon.

Ebben az országban építkezés van, “és most már csak az hiányzik, hogy az ország összefogjon, Magyarország a magyaroké, és nem a Fideszé” – hangoztatta az MSZP EP-listájának második helyén szereplő politikus mintegy száz fős hallgatósága előtt.

Schmitt földcsuszamlásról beszélt

Schmitt Pál a Budai EU-majálison (fotó: MTI)

Schmitt Pál a Budai EU-majálison (fotó: MTI)

Június 7-e lehetőséget ad arra, hogy elmondjuk véleményünket arról, melyik párttal vagyunk megelégedve, s melyikkel nem – mondta Schmitt Pál Budapesten, a Budai EU-majális rendezvényen. Öt évvel ezelőtt, amikor a Fidesz nyert az EP-választáson, akkor három hét múlva már nem az az ember volt a miniszterelnök, mint korábban – emlékeztetett a Fidesz EP-listavezetője. “Földcsuszamlás volt ott” – mondta Schmitt Pál, aki szerint ez most is bekövetkezhet. A politikus szerint a szavazatoknak fontos szerepe lesz abban, hogy előre hozzák-e az országgyűlési választásokat, vagy sem.

Morvai a gyülekezeti házban

A Jobbik Magyarországért Mozgalom igazságosabb, emberközpontúbb Európát és Magyarországot akar – mondta Morvai Krisztina Nyíregyházán. A párt európai parlamenti (EP) választási jelöltlistájának vezetője a református gyülekezeti házban több mint 400 résztvevő előtt szónokolt.

Az EP-választási kampányban a párt elsősorban a gazdákat, a vállalkozókat és a munkavállalókat “szólítja meg”, nekik üzen, hogy milyen intézkedések elérésével igyekszik javítani helyzetükön, ha tagja lesz az Európai Parlamentnek – mutatott rá a Morvai.

ep-választás az fn-en

Az EP-választás jogi, technikai hátteréről, a listákról és jelöltekről, illetve a legfrissebb aktualitásokról részleteket az FN EP-választási oldalán olvashat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik