Belföld

Visszatér a viharzóna

Hétvégén az ország nagy részén zavartalan lesz a napsütés, máshol is csak kisebb záporok várhatók. Vasárnapra megnövekszik a felhőzet és záporok, zivatarok lesznek erős széllel.

Szombaton a déli, délnyugati országrészben időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, egy-két helyen kisebb zápor is előfordulhat. Másutt a sok napsütést csak ritkán zavarják felhők. Az északnyugati szél napközben még többfelé lesz élénk vagy erős, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet a délutáni órákban 25 fok körül alakul.

Vasárnap hajnalra északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de ezekből csapadék nem lesz, a változó irányú szél gyenge marad. A hőmérséklet hajnalban általában 8 és 13 fok között alakul, de a derült, szélcsendes időnek köszönhetően az északkeleti országrészben 5 fok alatti minimum-hőmérsékletek is előfordulhatnak. Délelőtt változóan, főleg a délnyugati és az északkeleti országrészben többször erősen felhős lesz az ég, csapadék nem várható.

A pénteki vihar Nagykanizsán (MTI)

A pénteki vihar Nagykanizsán (MTI)

Délutánra országszerte erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, a Dunántúlon zivatar, néhol egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. A délnyugati szél a nyugati országrészben időnként megélénkül, de zivatar környezetében bárhol előfordulhatnak erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között alakul, de délnyugaton ennél melegebb, északkeleten pedig hűvösebb is lehet.

Hétfőn és kedden sok napsütés várható, csapadék csak néhol fordulhat elő. A hőmérséklet nyáriasan alakul. Szerdán egy hidegfront hatására a nyugati országrészben mérséklődik a felmelegedés, és többfelé várható zápor, zivatar. Csütörtökön és pénteken napos, de az addiginál néhány fokkal hűvösebb idő valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik