Belföld

A vonatok is késnek a vihar miatt

Fákat döntött ki a vihar, amelyek háztetőket, villanyvezetékeket és egy transzformátort is rongáltak. A Balatonnál késnek a vonatok, mert a síneket farönkök torlaszolják el.

Fákat döntött ki, tetőket rongált meg az országon átvonuló vihar Vas megyében – közölte a katasztrófavédelem.

Csörötneken egy fa rádőlt egy ház tetejére, összetörte a cserepeket, a tűzoltók ideiglenesen műanyag fóiával fedték be a megrongálódott részeket, a házban lakó családot nem kellett kiköltöztetni – mondta Magyarósi Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Hozzátette: Rábafüzes, Csörötnek és Jakabháza térségéből délután négy és hét óra között többször is segítségül hívták a tűzoltókat, volt ahol a kidőlő fák villanyvezetéket szakítottak le.
Kollégáik jelenleg is dolgoznak Csörötnek és Vassurány között – mondta.

Az erős vihar miatt több helyen fa dőlt a vasúti sínekre pénteken a Balaton déli partján, Fonyód és Balatonszentgyörgy között – közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.

Mivel a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon – az előzetes jelzéssel ellentétben – a Kanizsa Volán nem tud buszokat biztosítani az utasok szállítására Fonyód és Nagykanizsa között, így a vasúti közlekedésben itt 1,5-2 órás késésekre kell számítani.

A Mávinform sajtóügyeletese, Both Ferenc tájékoztatása szerint a vasúti közlekedés a hajnali órákra állhat helyre.

Transzformátorházra dőlt egy fa Zalaszentbalázson a péntek esti viharban, a környéken szünetel az áramszolgáltatás. A helyszínre kivonultak a tűzoltók, de addig nem tudnak közbeavatkozni, amíg az áramszolgáltató szakemberei nem érkeznek meg a magasfeszültségű hálózat áramtalanítására – közölte az ügyeletes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik