Belföld

Thürmer: magyar öltönyt hordjanak a miniszterek!

A június 7-ei európai parlamenti (EP) választás tétje az, hogy Magyarország képes-e a mostani válságra olyan megoldást találni, amely a magyar gazdaság lehetőségeit használja ki, vagy továbbra is eladjuk magunkat a külföldnek - mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.

Az Európai Unióban töltött öt esztendő azt bizonyítja, hogy a magyar gazdaság fejlődési tendenciáit az EU-tagságunk nem változtatta meg, mert a magyar árucikkek ma sem mehetnek korlátlanul az Európai Unióba – hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke a kecskeméti piac előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Thürmer Gyula szerint formailag megvannak a szabályok, de minden egyéb eszközzel, többi között egészségügyi és helyi kamarai korlátozásokkal akadályozzák a magyar tőke, a magyar vállalkozások bejutását a piacra. Szerinte a magyar kormánynak minden létező eszközzel ki kell állnia a magyar piac védelmében.

Pártja olyan változást szeretne, amely biztosítja a magyar vállalkozók támogatását; más adópolitikára van szükség, meg kell szüntetni a magyar vállalkozók „üldözését”, és el kell érni, hogy a magyar piacot a magyar áru, a magyar mezőgazdasági termékek uralják.

ep-választás

Az EP-választásról, a listát állító pártokról, a szavazás menetéről, illetve az EU intézményeiről részleteket és mindennap friss híreket olvashatnak az FN EP-választás oldalán!

Az állami szervek dolgozóinak magyar termékeket kell fogyasztaniuk, magyar gyártmányú kocsikban utazniuk, a minisztereknek magyar öltönyt kell hordaniuk és magyar cipőben járniuk, továbbá magyar bort inniuk – fogalmazott Thürmer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik