Belföld

Fidesz: cserben hagyták a lakótelepeket

A 2006-2010-es ciklust „kibekkelte” a kormány, gyakorlatilag semmit nem tett a lakótelepen élők érdekében. A mostani pályázatokból a lakóközösségek, társasházak, lakásszövetkezetek legkorábban 2011-12-ben juthatnak pénzhez – közölte László Tamás.

A Fidesz szakpolitikusa az önkormányzati miniszter közlésére reagált, amely szerint újabb tizenötmilliárd forint jut a panelprogramra. Durván fogalmazva „az MSZP-SZDSZ-kormány cserbenhagyásos gázolásban részesítette a lakótelepen élő százezreket” – vélekedett. A panelprogrammal kapcsolatban kifejtette: a 2006-ban indult pályázat volt az utolsó, amelyet lezártak, a rá következő évben pedig – amikor 50 százalékkal növekedtek a távhődíjak – ki sem írtak pályázatot.

A 2008 januárjában kiírt pályázatok elbírálása pedig még folyik, és azt ígérik, hogy a hátralévőket még ebben a félévben lezárják – tette hozzá. Arra a kérdésre azonban – folytatta -, hogy új pályázatot mikor írnak ki, Varga Zoltán önkormányzati miniszter nem is tudott választ adni. László Tamás úgy látja, a lakótelepek olyan energetikai helyzetben vannak, ami egy folyamatos, ütemes, kiszámítható pályázati rendszert igényelt volna.

Arra a kérdésre, hogy ha 2010-ben nyer a Fidesz, kiírnak-e jövőre újabb pályázatokat, László Tamás úgy válaszolt: „egészen biztosan kiírunk” a mostaninál sokkal megalapozottabb és minőségibb pályázatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik