Belföld

90 ezerért szabadult a Jobbik gyöngyösi elnöke

Bírói döntés nyomán kedden kiengedték az egri börtönből a Jobbik gyöngyösi elnökét, miután befizette a rá kirótt pénzbüntetést.

A 90 ezer forintos büntetést, amelyet rágalmazás miatt szabott ki korábban a bíróság, a Jobbik gyöngyösi városi szervezete gyűjtötte össze Laczik Attila számára.

Jogerős bírói ítélet alapján a rendőrség hétfőn szállította gyöngyösi otthonából Egerbe, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe Laczik Attilát, akit a gyöngyösi szocialista polgármester, illetve az alpolgármester ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt ítélt jogerősen pénzbüntetésre, illetve elzárásra a bíróság. A politikus azonban nem fizette ki 90 ezer forintos pénzbüntetését, és az azt kiváltó 300 napi elzárásra sem vonult be az egri börtönbe az előírt május 5-i időpontban.

A Jobbik azonban gyűjtést rendezett Laczik Attila számára, és a pénzbüntetést időközben befizették. Az ezt igazoló csekket a Jobbik hétfőn bemutatta az egri börtön előtt megtartott rögtönzött demonstráció keretében, ám a szabadon bocsátáshoz bírói döntésre volt szükség. Ez kedden megszületett, így a politikus csupán egy éjszakát töltött az egri börtönben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik