Belföld

Kezdődik a hőség hete

Hétfőn, akárcsak a hét többi napján, harminc fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. Záporok, zivatarok főként a nyugati országrészben alakulhatnak ki.

Hétfő délelőtt többször erősen megnövekszik a felhőzet, nyugati, délnyugati tájainkon elszórtan, az Alföld déli részén helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az ország északkeleti harmadán továbbra is kevés lesz a felhő. A reggeli órákra 10 és 16 fok közé hűl a levegő. Gyenge, változó irányú szél valószínű. Délelőtt a Tiszántúlon napsütés, máshol változóan felhős idő várható, egy-egy futó záporral.

Délután az ország nagy részén továbbra is sok lesz a napsütés, azonban a nyugati országrészben többször erősen megnövekszik a felhőzet, és azokon a területeken szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok, egy-egy helyen hevesebb zivatar sem kizárt. A változó irányú szél többnyire gyenge marad, de zivatarfelhő környezetében erős vagy viharos lökések előfordulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke 26 és 31 fok között alakul.

Részletesebb előrejelzésért kattintson az FN időjárás oldalára!

Kedden és szerdán szórványosan várható záporeső, zivatar, helyenként heves zivatar is előfordulhat jégeső és viharos széllökések kíséretében. Ezt követően a hét második felében ismét szárazabb időjárás valószínű. Eleinte átmenetileg néhány fokkal csökken a nappali felmelegedés mértéke, majd csütörtöktől országszerte igen meleg időre, többfelé 30 fok feletti délutáni hőmérsékletekre van kilátás, és az éjszakák is enyhék lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik