Belföld

MDF: egyelőre mindenki marad

Nem döntöttek Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András pártból való kizárásáról az MDF országos választmányának vasárnap délutáni, több mint négy órás ülésén, a döntést a következő ülésre halasztották.

A döntés elhalasztásáról a négy órás ülés után, este fél nyolc előtt Makay Zsolt választmányi elnök tájékoztatta az újságírókat a párt budapesti, Szilágyi Erzsébet fasori székháza előtt.

A döntést, hogy a kizárás kérdését leveszik a napirendről, azzal indokolta, hogy az MDF országos választmánya mindent a kampány sikerének rendel alá, ezért a június 7-i EP-választásokig semmilyen, az MDF belügyeit érintő kérdéssel nem foglalkoznak.

Közölte, semmiről nem kívánnak nyilatkozni, ami nem a kampányról és az MDF sikereiről szól.
Jelezte: a választmány következő ülése ezért az EP-választás után lesz.

A választmányi elnök közlése szerint minden döntésüket kétharmados arányban hozták meg. Arra a kérdésre, hogy a három érintett képviselő tagja-e a pártnak, igenlően válaszolt, mint mondta, “MDF-tagok ők is”. Arra a felvetésre, hogy Herényi Károly volt frakcióvezető számíthat-e valamilyen szankcióra amiért szerdán azt jelentette be, hogy a három képviselőnek törölték a tagságát, azt mondta: semmilyen ilyen jellegű kérdés nincs napirenden.

Az ülésről távozó Hock Zoltán két képviselőtársa nevében azt közölte: abban állapodtak meg a választmányon, hogy a következő ülésig nem nyilatkoznak a frakcióalakítás ügyéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik