Belföld

Vasárnap jöhet a nyári idő

Szombaton délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet vasárnap ennél is melegebb lehet, a következő napokban folytatódik a nyárias időjárás.

A többórás napsütés mellett nyugaton és északon többször erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan számíthatunk zápor, zivatar kialakulására. A csúcshőmérséklet 25 fok körül alakul. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön és zivatarok közelében időnként megerősödik.

Az éjszakai órákban országszerte csökken a felhőzet, többnyire derült vagy gyengén felhős égboltra számíthatunk. Vasárnap a délelőtt folyamán sok napsütés, kevés felhőre van kilátás. A minimumhőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, a mélyebben fekvő területeken lehet pár fokkal hűvösebb. Az északi-északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad.

Vasárnap délután országszerte sok napsütésre számíthatunk. Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből, főként a délnyugati megyéinkben várható kisebb záporeső, esetleg egy-egy zivatar. Igazi nyárias időben lesz részünk, a délután órákra többnyire 25 fok fölé melegszik fel a levegő. A változó irányú szél gyenge vagy mérséklet marad.

A következő napokban is folytatódik a nyárias időjárás. Európa nyugati része fölött örvénylő ciklonrendszer előoldalán hétfőn igen meleg, eleinte száraz, majd nagy nedvességtartalmú levegő áramlik hazánk fölé, a délutáni, esti óráktól egyre többfelé várható zápor, zivatar. Kedden és még szerdán is számíthatunk záporeső, zivatar kialakulására, helyenként jégeső is előfordulhat. A hét második felében ismét szárazabb időjárás valószínű. Átmenetileg kissé csökken a nappali felmelegedés.

Bővebben az FN időjárás oldalán >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik