Belföld

Cigányellenes nagykoalíció Magyarországon?

cigányellenességben nagykoalíció van, a baloldal és a liberális párt egyaránt cserbenhagyta a cigányságot, és minden veszély megvan, hogy megismétlődjön Magyarországon a két világháború közötti önpusztító politika - jelentette ki Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szombaton, az antirasszista demonstráción elmondott beszédében Budapesten.

A roma jogvédő, a megmozdulás egyik főszervezője mintegy háromezer ember előtt úgy fogalmazott: sem a bal-, sem a jobboldal nem adott tisztességes választ a romák társadalmi integrációjának kérdéseire, hagyták, hogy a szegénység etnicizálódjon, majd engedték, hogy összekössék a bűnözéssel, így rászabadították az országra a szélsőjobboldalt.

“A hatalommal bírók nem védenek meg bennünket, magunkra maradtunk védtelenül” – jelentette ki Horváth Aladár, és felszólította a kormányt és a parlamenti politikusokat, hogy ne a cigánygyűlölet és a kirekesztettek sorsa iránti közömbösség legyen az egyetlen dolog, amiben egyetértenek. Ehelyett fogjanak össze a jogállami normák visszaállításáért, a társadalomból kiszorult százezrek visszaillesztésének érdekében, különben Magyarország eltűnik az európai demokratikus országok térképéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik