Belföld

Bajnai vagyonnyilatkozatában nem egy forint szerepel

Bajnai Gordon miniszterelnök vagyonnyilatkozatában is feltüntetett miniszterelnöki fizetését nem veszi fel, azt minden hónapban – első alkalommal júniusban – visszautalja az államkincstárnak - közölte a kormányszóvivői iroda.

Bajnai Gordon még a hivatalos miniszterelnök-jelöltté válása előtt közölte a szocialistákkal, hogy egy forintért vállalja a kormányfői megbízatást. A kormányszóvivői iroda emlékeztetett a miniszterelnök vagyonnyilatkozatában is feltűntetett miniszterelnöki fizetését nem veszi fel, azt minden hónapban – első alkalommal júniusban – visszautalja az államkincstárnak.

Bajnai Gordon csütörtökön adta le miniszterelnöki vagyonnyilatkozatát. Az interneten pénteken megjelent dokumentum szerint Bajnai Gordon öt ingatlannak részben vagy egészben tulajdonosa, továbbá van mintegy 225 milliós értékpapírvagyona, a tartozása több mint ötvenmillió forint.

A vagyonnyilatkozat szerint a miniszterelnök foglalkozásából származó havi adóköteles bruttó jövedelme 1 436 200 forint.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sem tartotta meg kormányfői fizetését. Korábbi vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy kormányfőként 1 507 400 forintot keresett havonta, de ezt az összeget minden hónapban jótékony célra ajánlotta fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik