Belföld

Pettkó az MDF-ben akar maradni

Pettkó András bízik bene, hogy nem zárja ki vasárnap az MDF országos választmánya, de ha mégis, akkor fellebbezni fog a döntés ellen a párt országos gyűléséhez. A politikus, aki péntek este beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, kijelentette: reméli, hogy nem a kizárásokkal, "hanem mással fog a választmány foglalkozni".

“Ha kizárnak az MDF-ből, én akkor is MDF-es maradok, hiszen az MDF nem egy tagsági könyvnek a kérdése, az MDF egy életcél, egy életérzésnek a kérdése” – jelentette ki, hozzáfűzve, hogy a parlamentben továbbra is az MDF-es elveket vallva fog dolgozni.
Arra a kérdésre, hogy átül-e másik frakcióba, Pettkó András közölte: “Nem ülök át semmilyen más frakcióba, (..) a függetlenek csoportjában fogok ülni ennek a választási ciklusnak a végéig; hogyha szeptemberig tart, akkor szeptemberig, hogyha jövő év áprilisig tart, akkor áprilisig”.

A politikus egy kérdésre válaszolva kifejtette, nem hiszi, hogy mostani mandátumának lejárta után országgyűlési képviselő lesz. Hozzátette, ha a hétvégén mégis kizárja az MDF választmánya, akkor fellebbezni fog, és elképzelhető, hogy az országos gyűlés “visszaveszi”, így 2010-ben Észak-Pesten MDF-es jelöltként indulhat a választáson.

Az MDF országos választmánya várhatóan vasárnap dönt Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András MDF-tagságának törléséről. Herényi Károly, az MDF politikusa szerdán közölte: Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András “törölték magukat” az MDF soraiból, mert a választmány csaknem kilencven százalékos többséggel hozott, egyértelmű kötelezése ellenére sem jelentek meg, vagy adtak pozitív nyilatkozatot a tervezett, de végül kudarcba fulladt frakcióalakításról.

Herényi szerint az alapszabály minden, a parlamentbe bejutott MDF-es képviselőt kötelez arra, hogy a párt frakciójának tagja legyen.

Mindezek után Pettkó András azt mondta: Hock Zoltánnal és Katona Kálmánnal készek voltak a frakció újjáalakításáról szóló tárgyalásra. Kifejtette: “teljesen szürreális és abszurd” felvetésnek tartja azt, hogy Katona Kálmánnal és Pettkó Andrással együtt törölte volna magát az MDF-ből azzal, hogy nem ment el a frakcióalakításra. Szerinte az országos választmánynak a joga megállapítani, hogy fennállnak-e azok a körülmények, amelyek alapján bárkit is ki kell zárni az MDF-ből, vagy törölni kell onnan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik