Belföld

Borongós, hűvös csütörtök lesz

Felhős, borult idő lesz egész nap, záporokkal, zivatarokkal, de áztató, országos esőre nem lehet számítani. Délelőtt hűvös lesz, délutánra azonban felmelegszik az idő.

Többnyire erősen felhős lesz felettünk az ég, főként az ország középső területein számíthatunk a felhőzet átmeneti felszakadozására. Északi, északkeleti tájainkon még előfordulhat gyenge eső, a délkeleti országrészben egy-egy futó zápor, máshol megszűnik a csapadéktevékenység. A minimumhőmérséklet általában 6 és 10 fok között alakul, gyenge légmozgás valószínű. Délelőtt folytatódik a felhős idő.

Délután gyakran megnövekvő felhőzetből többfelé számíthatunk eső, zápor, néhol (elsősorban a déli, délnyugati országrészben a kora esti óráktól) zivatar kialakulására. Országosan sajnos továbbra sem várható jelentős csapadék, legfeljebb egy-egy – főként a nyugati és a középső – térségben várható aszályt mérséklő mennyiség.

A keleti, északkeleti szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, de főként zápor, illetve zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. Délután viszont akár 16-23 fok is lehet.

További részleteket az FN Időjárás oldalán olvashat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik