Belföld

Sertésinfluenza: bezárnak a hivatalok Mexikóban

Mexikóban hétről nyolcra emelkedett azoknak a haláleseteknek a száma, amelyekben az illető bizonyosan sertésinfluenzában hunyt el. Mexikóban nincs hír magyar állampolgárságú betegről.

José Ángel Córdova, mexikói egészségügyi miniszter szerint abból a 159 halálesetből, amelyről feltételezték korábban, hogy a sertésinfluenza okozta, már csak 89 esetben feltételezik, hogy így van. Kilencvenkilenc olyan ember van az országban, aki bizonyítottan sertésinfluenzás beteg. Közülük 91 “jól van” – mondta a miniszter.

A mexikói kormány bejelentette, hogy péntektől május 5-éig az alkalmazottak mind az állami, mind a magánszférában csak a feltétlenül szükséges munkafeladataikat láthatják el, a kormányhivatalok ebben az időszakban zárva lesznek, csak az alapvető szolgáltatások (közlekedés, élelmiszer-áruházak, hulladékgyűjtés, kórházak) működnek majd.

Mexikóban nincs hír magyar állampolgárságú sertésinfluenza-betegről, és nem jellemző, hogy Mexikóban tanuló, dolgozó magyar állampolgárok a járványtól tartva elhagynák az országot – közölte mexikóvárosi nagykövete. Dehelánné Dörömbözi Teréz elmondta, hogy a járvány ellenére nincs pánik az országban. A nagykövet beszámolt arról is, hogy nagyon sokan hordanak szájmaszkot, az élet megy tovább, a gazdaság működik, az üzletek nyitva tartanak, a cégek dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik