Belföld

Már Ausztriában a sertésinfluenza

„Nagy valószínűséggel" a sertésinfluenza H1N1 jelű vírusával fertőződött meg az a 28 éves osztrák nő, akit a felső-ausztriai Steyr kórházában kezelnek, és kedden napközben még csak fertőzésgyanús esetnek tartottak - közölte a bécsi virológiai egyetemi intézet vezetője.

Franz X. Heinz igazgató főorvos a közszolgálati televízióban elmondta, hogy a teljes bizonyossághoz további vizsgálatokra van szükség. A négy másik ausztriai fertőzésgyanús esetről azonban az első vizsgálatok eredménye szerint kedd estére kiderült, hogy negatív, esetükben nem sertésinfluenzáról van szó – tette hozzá.

A steyri kórházban ápolt nő nemrég érkezett haza mexikói nyaralásáról. Az osztrák egészségügyi szervek biztosították a lakosságot afelől, hogy járvány kitörése esetére – amelynek valószínűsége kicsi az országban – elegendő mennyiség áll rendelkezésre a betegség kezelésére alkalmasnak tartott egyik szerből, a Tamifluból.

Megerősítették az első sértésinfluenza-esetet szerdán Németországban is. A bajor tartományi egészségügy-minisztérium szerint a beteg Regensburg körzetéből való. További részletek egyelőre nem ismeretesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik