Belföld

Büntetnék a holokauszttagadást

A szocialisták törvénnyel büntetnék a holokauszt tagadását.

A holokauszttagadás büntethetőségéről szóló törvényjavaslatot kezdeményez az MSZP-frakció jövő héten a parlamentben – jelentette be Simon Gábor, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) választmányának elnöke, a testület ülésének kezdetén. Simon Gábor hozzátette: azon lesz, hogy ez a törvény még a mostani ciklusban megszülessen.

Radnóti Miklós költő születésének 100. évfordulója kapcsán azt mondta, ma újra csizmák menetelését hallani, jelszavakat skandálnak nyilas jelmezbe öltözött szörnyetegek, akik nyíltan vállalják a holokauszt tagadását.

A választmányi elnök szerint az MSZP-nek, az egész baloldalnak, az egész magyar népnek kötelessége ezeket a jelenségeket elítélnie, kötelessége, hogy a büntetés minden erejével fellépjen azokkal szemben, akik képesek hazugságnak nevezni a történelemnek ezt a részletét.

A múlt héten szombaton szélsőjobboldali nézeteket valló szervezetek, köztük a Magyar Gárda 60 fős egysége, a budai Várban, a német nagykövetség előtt tartottak holokauszttagadó demonstrációt. Egy nappal a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete rendezvény előtt katonai egyenruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok, szkinhedek és szimpatizánsaik, valamint a Magyar Gárda tagjai a Clark Ádám térről rendőri biztosítás mellett vonultak a német külképviselet kordonnal lezárt épülete elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik