Belföld

Fodor: a frakció a Bajnai-program mellett

Fodor Gábor szerint a szabad demokraták frakciója a Bajnai-program mellé fog állni, és azok a képviselők is támogatni fogják a válságkezelő csomag elfogadását, akik előzőleg nemmel szavaztak a személyi kérdések kapcsán - ezt a pártelnök mondta hétfőn az SZDSZ frakcióülését követően. Hozzátette: véleménye szerint az SZDSZ-frakció ezekben a kérdésekben egységesen fog fellépni.

Fodor Gábor megjegyezte, hogy egyetértenek a Bajnai Gordon által előterjesztett program jelentős elemeivel, hiszen az a Reformszövetség javaslatain alapul, és több ponton találkozik az SZDSZ elképzeléseivel.

A frakcióülésről távozó Gulyás József azt mondta, hogy korábbi nyilatkozatának megfelelően támogatni fogja az összes olyan válságkezelő intézkedést, amelyet a frakció megszavaz.

Gulyás József egyike volt annak a három liberális politikusnak, akik nem szavaztak a múlt heti konstruktív bizalmatlansági indítvány során. A képviselő az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjaként pedig tartózkodott Ficsor Ádám polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter meghallgatásán, aki így nem is kapta meg a szükséges többséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik