Belföld

Elítélték a sikkasztó postásnőt

Tíz hónapi, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Veszprém Városi Bíróság azt az alsóörsi postásnőt, aki 2007-ben nem kézbesítette ki a község nyugdíjasainak járandóságát, hanem 588 ezer forinttal eltűnt.

A 46 éves Cs. Zoltánné 2007-ben több alkalommal is a saját céljaira használt fel különböző összegeket a kézbesítésre rá bízott pénzekből. Az utalványokra aláhamísította a címzettek nevét. 2007. november 27-én például 715 ezer forintot vett át az alsóörsi postán, az összegből 127 ezret kifizetett, a megmaradt 588 ezer forintot azonban nem adta át a balatoni település nyugdíjasainak. Kerékpárját Alsóörs és Balatonalmádi között hagyta, majd Veszprémen át Győrbe, onnét pedig Bécsbe utazott.

Cs. Zoltánné több napon át tartózkodott az osztrák fővárosban – kezdetben eltűntként keresték, sőt azt sem zárták ki, hogy bűncselekmény áldozata lett -, majd Bécsből Sopronba utazott, ahol egy panzióban őrizetbe vették a rendőrök. Tartózkodási helyéről a lánya értesítette a rendőrséget, ugyanis az asszony Sopronból felhívta telefonon a lányát. Őrizetbe vételekor 81 ezer forintot és 10 eurót találtak nála.

A bíróság egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és vétsége, valamint egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt vonta felelősségre a volt postásnőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik