Belföld

Balázs Péter és Molnár Csaba is a Bajnai-kormányban?

Balázs Péter korábbi EU-biztos a külügyi tárca várományosa Bajnai Gordon kormányában, míg Molnár Csaba kancelláriaminiszter lehet - értesült az atv.hu.

“Kovács László és Balázs Péter képességű” külügyminisztert kerestek erre a posztra, és végül az a döntés született, hogy Kovács László, az MSZP egykori elnöke marad Brüsszelben – írta az atv.hu.

Két helyettese lesz Bajnai Gordonnak, egy politikai és egy hivatali. Kiss Péter a társadalompolitikáért felelős tárca nélküli miniszter lesz az új kormányban a politikai helyettes. A miniszterelnök hivatali helyettes, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter pedig Molnár Csaba, a Gyurcsány-kormány közlekedési minisztere lehet.

Az atv.hu értesülései szerint SZDSZ-közeli személy kerülhet a gazdasági tárca élére, a honlap úgy tudja, 2-3 név merült fel a minisztérium irányítására. A portál értesülése szerint Hiller István tovább vezetheti az oktatási, míg Szabó Imre a környezetvédelmi tárcát.

Az atv.hu információi szerint a minisztériumok száma semmiképp sem növekedne, ám a takarékossági okból történő minisztérium-összevonás bejelentése elképzelhető.

Bajnai Gordon kedden hozza nyilvánosságra kormányának tagjait. Jelöltté válásának egyik feltétele volt, hogy a válságkezelésben részt vállaló kulcstárcák élére ő jelölhessen minisztert. Kiss Péteren kívül eddig csak Oszkó Péter leendő pénzügyminiszter neve került nyilvánosságra tervezett kabinetjéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik