Belföld

Négy szabad demokrata nem akarta Bajnait

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn eljuttatta Bajnai Gordonnak a válságkezelés költségvetési feltételeinek támogatásáról szóló, a szabad demokrata frakció 15 tagja által aláírt politikai nyilatkozatot - közölte az SZDSZ sajtóosztálya.

A távirati iroda az SZDSZ vezető testületeinek több tagjától úgy értesült, hogy a 19 fős frakcióból végül négyen, Béki Gabriella, Gulyás József, Molnár Lajos és Velkey Gábor nem írták alá a miniszterelnök-jelölt tervezett intézkedéseit tartalmazó dokumentumot. Molnár Lajos az információk szerint ettől függetlenül megszavazza a jelöltet.

Vasárnap este az SZDSZ Országos Tanácsa 62:21 arányban elfogadott határozatával megadta a felhatalmazást a párt ügyvivői testületének: támogathatja a jövendő kormányt abban az esetben, ha az előzetes várakozásoknak megfelelőnek tartják a kormányprogramot és a kormánylistát.

Fodor Gábor pártelnök a vasárnapi ülés után azt mondta: Gulyás Józsefről, Béki Gabrielláról és Velkey Gáborról – akik korábban jelezték, hogy nem tudják támogatni Bajnai Gordont – még nem lehet tudni, hogyan fognak dönteni, aláírják-e a miniszterelnök-jelölt által kért politikai szándéknyilatkozatot. Hozzátette: nem gondolja, hogy egy ilyen esetben az SZDSZ-nek szankciókban kell gondolkodnia, és reményét fejezte ki, hogy meg lehet győzni a képviselőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!