Belföld

Megválasztották Bajnait és Lendvait

Megválasztotta pártelnöknek Lendvai Ildikó frakcióvezetőt, és miniszterelnök-jelöltnek Bajnai Gordont az MSZP kongresszusa vasárnap.

Gyurcsány Ferenc, a posztjáról távozó kormányfő bejelentette: hivatalosan is az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé választotta Bajnai Gordont a párt kongresszusa. Bajnai Gordon a bejelentés után megköszönte a küldötteknek a lehetőséget, a felelősséget és a bizalmat, amelyre – mint fogalmazott – nagy szükség lesz.

Gyurcsány Ferenc, a szavazatszámláló bizottság elnöke ugyancsak bejelentette, hogy Lendvai Ildikó lett az új pártelnök. Az MTI úgy tudja, hogy a küldöttek 93 százaléka voksolt az új elnökre.

Lendvai Ildikó a megválasztása után azt mondta: a remény programjáért kell dolgozniuk. A leköszönő frakcióvezető hangsúlyozta, a képviselőcsoport kész arra, hogy a kormányzóképességből a maga részét ehhez biztosítsa. Azt kérte a kongresszustól, hogy határozatban erősítse meg a frakció ama szándékát: kérje fel a képviselőcsoportot, hogy alakítsa meg az új kormányt, s következetesen vigye végig Magyarország válságkezelő programját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik