Belföld

Jövő héten dönthet Bajnai Veres sorsáról

A Bajnai Gordon vezetésével felálló új kormány összetételéről még nem volt szó a jelenlegi pénzügyminiszter és a miniszterelnök-jelölt között, de vasárnap után sor kerülhet rá – mondta Veres János a közszolgálati televízió Az Este című műsorában.

Bajnai Gordonnal programja kidolgozása kapcsán több alkalommal is beszéltünk az elmúlt napokban, ám az új kormány személyi összetételéről nem volt szó – közölte a politikus. – Arról viszont beszéltünk, hogy „erre is sor fog kerülni a vasárnapi napot követően” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt sajtóban nyilvánosságra került 600 milliárd forintos programja kapcsán Veres János azt mondta: a Pénzügyminisztériumban januárban kidolgoztak egy ezzel közel azonos nagyságrendű programot, amelynek különböző elemei a Bajnai-programban visszaköszönnek. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy ez nem az a program amit készítettek, de a tervezett intézkedések irányával egyetért.

Az MSZP vasárnapi, rendkívüli kongresszusára vonatkozó kérdésre válaszolva az MSZP Szabolcs megyei elnöke közölte: nyitott jelölési folyamat eredményeképpen választanak új pártelnököt a szocialisták. Hozzátette: nem kizárt, hogy több jelölt is lesz, ám ma még nem lehet tudni, hányan indulnak az elnökségért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik