Belföld

Nem fizet a minisztérium Rogánnak

Pert nyert a Fővárosi Főügyészség az Egészségügyi Minisztérium parkolójának tulajdonjogáról folyó eljárásban, így Rogán Antal V. kerületi polgármester nem kapja meg a minisztérium előtti parkolóhelyek után visszamenőleg követelt közterület-használati díjat - számolt be kedden a közelmúltban született jogerős ítéletről a Népszava és a Népszabadság.

A Népszava felidézte: Horváth Ágnes akkori egészségügyi miniszter 2007 augusztusában törvényességi kérelemmel fordult az ügyészséghez, sérelmezve, hogy az önkormányzat a tárca épülete előtti parkoló minisztérium általi használatát jogellenesnek minősítette, és kérte az eredeti állapot visszaállítását, valamint 10 milliárd forint közterület-használati díj kifizetését.

A Népszabadság azt írta: a Fővárosi Főügyészség óvást nyújtott be az önkormányzat határozata ellen, az önkormányzat azonban fenntartotta azt. Az V. kerületi képviselők óvást elutasító döntése ellen a Fővárosi Főügyészség bírósághoz fordult.

Első fokon a Fővárosi Bíróság tavaly márciusban új eljárás lefolytatására kötelezte az önkormányzatot parkolóügyben, s kimondta: az új eljárásban az ügyészi óvásnak helyt kell adni. Belváros-Lipótváros önkormányzata azonban megfellebbezte az ítéletet. A napilap közlése szerint a Legfelsőbb Bíróság a múlt héten helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik