Belföld

Navracsics szerint Bajnai nem Gyurcsány

A Bajnai Gordon által tervezett megszorítások helyett először az állami kiadásokat vizsgálná felül Navracsics Tibor; erről a Fidesz frakcióvezetője a közszolgálati televízióban Az Este című műsorban beszélt hétfőn este.

Az állami intézmények sokaságát, a bürokratikus eljárásokat, a közbeszerzési eljárásokat, az állami intézményrendszeren belüli eljárási metódusokat, valamint a háttérintézmények működését át lehetne tekinteni, s e területeken lehetne pénzt megtakarítani – mondta kérdésre válaszolva Navracsics Tibor.
Megjegyezte: e megtakarítási lehetőségre már a külföldi elemzők is felhívták a figyelmet.

Arra a felvetésre, hogy vajon az MSZP e lehetőséget miért nem veszi észre, Navracsics Tibor azt mondta: az MSZP-nek jelenleg nincs olyan támogatottsága, nem érzi politikailag olyan biztos helyzetben magát, hogy egyes államon belüli érdekcsoportokat megsértsen.

Az ellenzéki politikus szerint Bajnai Gordon nem Gyurcsány Ferenc, az őszödi beszéd pedig nem hasonlítható egy “pártmutyihoz”. A kettő között „súlyos különbségek vannak” – mondta a politikus arra a kérdésre válaszolva, hogy a Fidesz frakció tagjai kivonulnak-e majd a Parlament ülésterméből, ha Bajnai Gordon miniszterelnökként felszólal.

Navracsics Tibor leszögezte: Bajnai Gordonnal szemben elvi kifogása van a Fidesznek, s ez a kifogás mindenkivel szemben fennállna, aki elfoglalja a miniszterelnöki széket.
Ennek oka – mondta Navracsics Tibor -, hogy egy előrehozott választáson a választópolgárok szavazata adna legitimitást az új kormánynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik