Belföld

Fodor szerint aláírható Bajnai szerződése

Fodor Gábor szerint megtehető Bajnai Gordon kérése, hogy az SZDSZ képviselői aláírják a miniszterelnök-jelölt által emlegetett szerződést; erről az SZDSZ elnöke hétfőn este beszélt a közszolgálati televízióban.

Természetes, ha támogatni kívánjuk Bajnai Gordon programját, akkor „mindenféle gond nélkül megtehető” ennek a szerződésnek az aláírása – mondta Fodor Gábor Az Este című műsorban. Kérdésre válaszolva hozzátette: eddig még semmilyen szerződést nem írtak alá.

Leszögezte: az aláírás arról szól, hogy az SZDSZ támogatja Bajnai Gordon programját.

A politikus emlékeztetett: a miniszterelnök-jelölt azt szeretné, hogy ha az MSZP és az SZDSZ parlamenti képviselői írásban vállalnák azt, hogy támogatják programját.

Mint Fodor mondta, Bajnai Gordon terve a Reformszövetség programjának alapjait, lényegét tartalmazza. Ennek kapcsán a politikus ismételten leszögezte: bár Bajnait támogatják, az SZDSZ nem lép be a kormányba.

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ támogatása meddig lesz érvényben, a liberális párt elnöke azt mondta: a liberálisok három célt tűztek maguk elé. Egyrészt legyen új miniszterelnök, másrészt jöjjön létre egy szakértői, válságkezelő kormány, harmadrészt pedig olyan program mentén jöjjön létre az új kormány, amely a Reformszövetség programján alapul.

“Tegnap erre garanciákat kaptunk” – fogalmazott, majd hozzátette: ha e három cél megvalósítható, akkor “oda fogunk állni” a kormány mögé, ám az mindegy, hogy milyen formában.
Fodor Gábor hangsúlyozta, ha a három feltétel közül valamelyik nem teljesül, akkor az SZDSZ célja, hogy előrehozott választások legyenek Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik