Belföld

Elverték áldozatai az internetes csalót

Internetes csalót bántalmazott egy károsult és két társa Nyíregyházán; a 20 éves fiatalember és a három önbíráskodó dunaharaszti férfi ellen eljárás indult - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A nyíregyházi fiatalember egy internetes árverési oldalon elsősorban elektronikai cikkeket kínált eladásra áron alul, de az átutalással vagy utánvétellel fizetett vásárlók a termékeket soha nem kapták kézhez – mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint egy dunaharaszti férfi is így járt, egy laptopért az átvételkor 191 ezer forintot fizetett, a csomagban azonban két téglát talált.

A becsapott férfi hétfőn Nyíregyházára utazott két ismerősével, mert feltételezte, hogy az eladó aznap veszi át az utánvétellel fizetett pénzt a postán. A csaló magáról is tett fel képet az internetre, annak alapján ismerték fel a postahivatal előtt. A férfi és két társa bántalmazta a fiatalembert, s elvették tőle a 191 ezer forintot is.

A 20 éves helyi lakos a további verés elől bemenekült egy közeli bankba, a riasztott rendőrök ott fogták el, a bántalmazóival együtt. A fiatal férfinél egy kést és egy játék pisztolyt találtak, míg az egyik verekedő kocsijából egy teleszkópos fémrúd, közismert nevén vipera is előkerült.

A könnyű sérüléseket szenvedett csalót őrizetbe vették, miután kiderült, hogy több mint tíz embert legalább félmillió forinttal károsított meg. Több ügyben már korábban is kihallgatták gyanúsítottként, egyszer kitiltották az internetes árverési oldalról is, de ott álnéven regisztrált, és folytatta tevékenységét. A három önbíráskodó ellen is eljárás indult, ők szabadlábon védekezhetnek – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik