Belföld

Mégis marad Gyurcsány?

Az MSZP hétfői frakcióülésén voltak olyan vélemények, hogy Gyurcsány Ferencnek meg kellene fontolnia, valóban távozik-e az MSZP elnöki posztjáról.

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke arra az újságírói kérdésre, mely szerint nem olyan biztos Gyurcsány Ferenc pártelnök távozása, és ez a frakcióülésen is felmerült, azt mondta: sok mindenre választ fog adni a következő néhány nap. Hozzátette: most már a frakcióban és a pártvezetésben is Bajnai Gordon programjáról tárgyalnak.

Az MTI információi szerint Gyurcsány Ferenc a frakcióülésen azt mondta, többek között azért mondott le az MSZP elnöki posztjáról, mert úgy érezte, hogy szervezkednek ellene. Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy akik a kormányzásban támaszai voltak, még azok sem álltak ki mellette a hétvégén. A kormányfő szerint egyedül Vadai Ágnes elnökségi tag, államtitkár támogatta őt.

Gyurcsány Ferenc erről azért beszélt, mert a frakcióülésen többen magyarázatot kértek, mi is történt a hétvégén, miért kellett lemondania. A szombati történésekről hosszas vita alakult ki az ülésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik