Belföld

Lemondott az SZDSZ békési elnöke

Lemondott az SZDSZ Békés megyei elnöke, és azt fontolgatja, hogy a pártból is kilép, ha nem lesz előre hozott választás - olvasható a Békés Megyei Online (BEOL) hírportálon.

Nagy Béla, aki a rendszerváltás óta Medgyesegyháza polgármestere is, elmondta, hogy már korábban bejelentette távozását a megyei szervezet éléről, mert nem értett egyet azzal, hogy tavaly az SZDSZ “elfogadta az ország gyalázatos költségvetését”. Hozzátette: a békési liberálisok véleményét tolmácsolta az országos vezetésnek, ám – mint mondta – “gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták egy megye véleményét”.

Nagy Béla ezt követően vállalta, hogy addig marad, amíg helyére nem választanak új elnököt, ám “ez eddig valamilyen okból elmaradt”. A megyei tisztújításra ezen a héten szerdán kerül sor, s a megyei pártelnök azt is fontolóra vette, hogy kilép a pártból.

Ez attól függ, hogy szombaton az országos tanács a Békés megyei SZDSZ által támogatott előre hozott választás mellett teszi-e le a voksát, vagy pedig “belemegy a további komédiázásba” – mondta a BEOL-nak Nagy Béla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik