Belföld

Kedden ülnek össze az MSZP megyei elnökei

Kedd reggelre halasztották az MSZP megyei elnökeinek eredetileg hétfő estére tervezett egyeztetését, amelyen várhatóan részt vesz a párt és a frakció vezetése is.

Az MTI információi szerint nem változott a menetrend, a konstruktív bizalmatlansági indítványt jövő hét elején benyújtják a szocialisták. Az MSZP április 5-i kongresszusának, amely dönt a miniszterelnök-jelöltről és a pártelnökről, nincs még pontos napirendje, a kongresszust előkészítő bizottságot Lamperth Mónika elnökhelyettes, az ügyrendi bizottságot Mesterházy Attila vezeti.

A megyei elnökök szombat óta kerültek az érdeklődés középpontjába, miután olyan hírek terjedtek el, hogy ők mondatták le Gyurcsány Ferencet pártelnöki posztjáról is. Az elnökök ezt vasárnap este közös közleményben utasították vissza.

Az MTI információi szerint a képviselőcsoport hétfői, zárt ülésén az egyik megyei elnök egyenesen hazugságnak nevezte, hogy nekik lenne köszönhető Gyurcsány Ferenc távozása.

A kormányfő a frakcióülésen elmondta: amikor szombat délután a megyei elnökökkel találkozott, ők már az elnökségben helyet foglaló megyei elnököktől tudtak az ő lemondásáról, s így csak az új pártelnök megválasztásának időpontját közölték vele, illetve azt, hogy ők javasolnának új vezetőt az MSZP élére.

A frakcióülésen több képviselő is kiállt Gyurcsány Ferenc pártelnöksége mellett. Érvként hangzott el többek között, hogy az európai parlamenti választás előtt nem kellene pártelnököt cserélni. Néhányan pedig arról beszéltek, hogy a tagság egy része még mindig Gyurcsányt szeretné pártelnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik