Belföld

Gyurcsány a Déli Áramlat igazgatója lesz?

Az orosz lapok közül hétfőn egyedül a Kommerszant című gazdasági és üzleti napilap adott hírt arról, hogy Bajnai Gordont jelölték Gyurcsány Ferenc helyére, aki viszont a lap szerint várhatólag a tervezett Déli Áramlat gázvezeték vezetője lesz. A hírt a kormányszóvivő cáfolta.

A lap megemlítette, hogy Gyurcsány a hét végén bejelentette: távozni szándékozik az MSZP elnöki tisztségéből is. A rövid írás hozzátette, hogy a miniszterelnöki posztról való távozását Gyurcsány Ferenc március 23-án jelentette be, s hogy akkor még meg akarta őrizni pártelnöki tisztségét, s ehhez 85 százalékos támogatást kapott.

„Most azonban Gyurcsány úr váratlanul meggondolta magát, és úgy tűnik, teljesen elhagyja a magyar politikát. Így már semmi akadálya nincs annak, hogy a Déli Áramlat Rt. – a felépítendő gázvezetéket üzemeltető társaság – élére álljon” – írta a lap.

Ez azonban csupán az újságíró feltételezése, semmilyen forrás nem “súgta” vagy erősítette meg az információt sem most, sem az előző alkalommal, amikor ez az információ jelent meg a lapban – mondta el az MTI kérdésére a Kommerszant külpolitikai rovatának vezetője. A kormányszóvivő kacsának nevezte a Kommerszant információját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik